Over ons

Dit jaar is Reclaim the Seeds in Amsterdam georganiseerd door vrijwilligers van de volgende organisaties:

Contact

Wil je contact met ons?

info@reclaimtheseeds-amsterdam.nl

De Fruittuin van West

Aan de westrand van Amsterdam ligt de zelfpluk-boomgaard De Fruittuin van West. Naast vele soorten fruit vind je hier ook een gezellig café en een winkel met lokale biologische producten. Er worden witlof en paddenstoelen gekweekt en het gehele jaar door vinden er diverse activiteiten plaats.

De Fruittuin stelt zijn ruimtes beschikbaar voor Reclaim the Seeds. Daarnaast zijn stagiaires en vrijwilligers van de Fruittuin zijn actief betrokken bij de organisatie.

Website: fruittuinvanwest.nl

Pluk!

Op het terrein van de Fruittuin is de CSA Pluk! gevestigd. Dit community supported agriculture project verbouwt biologische groente voor 100 gezinnen. Tegen betaling van een vast bedrag per jaar kunnen de leden zelf elke donderdag, vrijdag en zaterdag een portie groente komen oogsten.

De medewerkers van Pluk! zijn niet alleen bezig met hun eigen tuin maar ook zeer begaan met de landbouwproblematiek in het algemeen. Hun eigen project is een antwoord op de industriële landbouw, maar ze zijn ook betrokken bij de organisatie van Reclaim the Seeds. 

Website: www.plukcsa.nl

ASEED

De campagneorganisatie ASEED (Actie voor Solidariteit, Gelijkheid, Milieu en Diversiteit) is in 2012 begonnen met het organiseren van de eerste Reclaim the Seeds zadenbeurs in Amsterdam. Na omzwervingen door heel Nederland is Reclaim the Seeds sinds een paar jaar weer terug in Amsterdam (naast een aantal zadenbeurzen in andere delen van Nederland en België). Dit jaar is ook ASEED weer betrokken bij de organisatie in Amsterdam.

De zadenwetgeving en het promoten van de diversiteit in de landbouw zijn nog steeds en belangrijk onderwerp binnen de landbouwcampagne van ASEED. Daarnaast houdt de organisatie zich vooral bezig met de Fossil Free Agriculture campagne over landbouw en klimaat.

Website: www.aseed.net