Marktkramen 2021

Wij stellen hier de marktkramen voor die aanwezig zijn op Reclaim the Seeds 2021, neem een kijkje op hun website.

TuinJoop

Joop Reichenfeld is een creatieve kruidenvrouw. Tuinjoop T-huis en de kruidenmoestuin vind je aan de rand van ‘s-Hertogenbosch, vlakbij natuurgebied de Maasuiterwaarden.  Hier vangt ze zaden vangroente, kruiden en bloemen uit eigen tuin en in het wild. Van haar eigen oogst maakt ze kruidenthee, lippenbalsem, creme, zalf en zeep.
www.tuinjoop.com

De Godin

‘De Godin – eetbaar landschap’ is een permacultuur kruidentuin van eetbare wilde planten en meerjarige groenten. Visie is het creëren van eetbaar landschap in Nederland en herstel van de verbinding mens en voedselnatuur. De Godin heeft een fantastische collectie bonen en groentezaden. Daarnaast geeft geeft ze cursussen en workshops en helpt bij de aanleg van voedselnatuur.
degodin.nl

Gradinka

Gradinka betekent “tuintje” in het Bulgaars en dat is een knipoog naar Hedwigs andere hobby: mooie bulgaarse zang. Hedwig kwekt in haar biologisch-dynamische tuin planten op en verzamelt de zaden van ruim 300 geneeskrachtige kruiden, groenten, keukenkruiden, heirloomtomaten, eetbare bloemen en wilde planten. Van de kruiden maakt ze thee, zalf, massageolie en tincturen; van de eetbare wilde planten: likeuren en wilde pesto. Veel van wat een beetje apart en eetbaar is heeft ze inmiddels in haar tuin staan. Het bewaren van de zaden voor een volgende teelt heeft ze altijd al gedaan en dit nu uitgebreid tot een levendige ruilhandel. Ze vindt het mooi om biodiversiteit in stand te houden en tegen de ‘groten’ als Bayer/Monsanto in te gaan. Gradinka is aangesloten bij het netwerk ‘Eeuwig Moes’ dat zich inzet voor het behoud van de vele oude groente-variëteiten.
Contact: hedwigmaria@hotmail.com

De Zaderij

De Zaderij is een Coöperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die zelf biologisch (dynamische) zaden selecteren en vermeerderen. We hebben uitsluitend zaadvaste (reproduceerbare) en patentvrije rassen in ons assortiment.Tineke Alberts van de Zaderij staat voor veredeling vanuit het hart, waarbij de economie niet leidend is. Ze is druk bezig met een regionaal spinazieras dat resistent is tegen valse meeldauw (ook wel wolf genoemd) en zich heeft aangepast aan de kleigrond.
www.zaderij.nl

Laura Beijn

Paul Wiering

Velt Amsterdam

BoomKroon

Tuinen van MergenMetz